13 Şubat 2012 Pazartesi

SAKALLI POĞAÇA


SAKALLI POĞAÇA

Malzemeler

Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket (dr. oetker) instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Arasına
- Yarım paket labne peynir
- Yarım su bardağı lor peynir
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Üzerine
- 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına 3-4 su bardağı un koyup ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortasına tuzu, şekeri, mayayı, ılık sütü, yoğurdu ve sıvıyağı sırayla döküp, bir yandan da yavaşça kenardaki unlarla karıştırıyoruz. Kenardaki unları katarak yoğurmaya devam ediyoruz. Ara ara un ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini örterek yaklaşık 30-40 dk mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurdan cevizden daha küçük parçalar alıp elimizle hafif oval şekil verip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarana kadara pişiriyoruz. Ben bu tarifte fırını daha önceden ısıtmıyorum. Çünkü fırın ısınana kadar geçen sürede, ılıkken poğaçaların tepside de mayalanmasını sağlamış oluyorum. Poğaçalarımız pişerken arasına süreceğimiz labne ve lor peyniri karıştırıyoruz. Rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış maydanozu ayrı ayrı tabaklara alıyoruz. Poğaçalar piştikten sonra biraz ılımasını bekliyoruz. Ilıyan poğaçalarımızın arasını sandviç gibi kesip, poğaçaların arasına bıçak yardımıyla labneli lor peynirli harçtan sürüyoruz. Aynı harçtan poğaçaların kesilmiş yerini kapatarak oraya da sürüyoruz ve bazılarını kaşar peynir rendesine, bazılarını da kıyılmış maydanoza batırarak sakal kısmını oluşturuyoruz. Poğaçalarımız servise hazırdır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder